zorin-os.dk

Hjælp og support => Andre tekniske spørgsmål => Emne startet af: pj60 efter November 02, 2014, 09:05:18 pm

Titel: Iriterende..
Indlæg af: pj60 efter November 02, 2014, 09:05:18 pm
Hej..jeg ved ikke hvad området ved uret i bunden af skærmen bliver kaldt, men hver gang computeren bliver startet skal jeg vælge Windows 7 (eller andet) for overhovedet at få noget i det felt...nogen der lige kender en løsning på det?
Titel: Sv: Iriterende..
Indlæg af: Blfriis efter November 03, 2014, 11:16:27 am
Hej og velkommen til forummet.
Ja det er desværre set før at den kan drille lidt, Jeg går ud fra at du har Zorin Os 9. Du skal først og fremmest sørge for at systemet er fuldt opdateret, det kan gøres med denne kommando.
Kode: [Vælg]
sudo apt-get update && sudo apt-get dist-upgrade
Hvis systemet er fuldt opdateret og det fortsat driller, er der også forskellige muligheder.. Den applet der driller hedder " indicator3 applet". Hvis du højreklikker på baren, og så på indstillinger/settings, derefter på applets kan du se " indicator3 applet" . Du kan så fjerne den ved at klikke på pilen, der peger op af, og derefter klikke på indicator3 applett, og på pilen der peger ned, så kommer den frem..

Bliver den ved at drille for meget, kan du lade være med at bruge indicator3 applet og i stedet hente og installere de enkelte applets, de kan hentes her. (http://packages.ubuntu.com/precise/awn-applets-all)

En anden mulighed er, at du flytter awn baren op i toppen, og så sætter den til " intillihide" så ses den kun hvis du fører musen helt op i toppen af skærmen.
Du kan så starte "Docky" som er en anden bar og placere den nederst. I Docky kan du så tilføje det du har brug for.

En sidste mulighed er igen at flytte awn i top og installere cairo dock, den kan du finde i softwarecenteret..

HÃ¥ber du kan bruge noget af ovennævnte, ellers bare spørg igen  ;)

Titel: Sv: Iriterende..
Indlæg af: pj60 efter November 04, 2014, 11:53:26 am
Hej og tak for svar..ja du har helt ret, det er Zorin 9 jeg har, jeg vil prøve dine forslag...er dog rimelig ny i Linux sÃ¥ det gÃ¥r ikke sÃ¥ hurtigt  ;-)
Titel: Sv: Iriterende..
Indlæg af: Blfriis efter November 05, 2014, 11:26:44 pm
Du siger bare til hvis jeg kan hjælpe med noget. Har selv engang været ny Linux bruger, og havde nok en million spørgsmål.Så spørg endelig så skal vi forsøge at hjælpe..
Titel: Sv: Iriterende..
Indlæg af: pj60 efter November 06, 2014, 08:24:02 am
Tak for det..jeg er da ikke umiddelbar kommet til en løsning, håber lidt det bliver rettet i en opdatering..jeg har også valgt skiftende baggrund på skrivebordet..det virker så heller ikke, havde jeg ellers til at virke fint da jeg legede med ren Ubuntu..måske er der en fejl i min installation, eller mener du det bare sker ind imellem? :)
Titel: Sv: Iriterende..
Indlæg af: Blfriis efter November 06, 2014, 12:22:51 pm
Jeg har godt hørt at baren og indicator3 kan drille og har også haft problemer med den, nu bruger jeg docky i stedet for, men har ikke hørt om nogen der har haft problemer med den skiftende baggrund.Har lige testet den skiftende baggrund, virker fint her..

Da du i sin tid hentede Zorin ned, huskede du så at tjekke md5summen. (http://zorin-os.dk/index.php?topic=428.msg935#post_md5s)Og at brænde dvd'n ved laveste hastighed.
Titel: Sv: Iriterende..
Indlæg af: pj60 efter November 06, 2014, 12:27:41 pm
Øhh mit CD/DVD drev kunne ikke læse skiven, men brænder altid ved lav hastighed, sÃ¥ det blev med USB pind..ingen problemer i installationen overhovedet, men havde lidt bøvl med at fÃ¥ den dansk, men det kom med en opdatering, sÃ¥ nu virker alt..næsten  ;)
Titel: Sv: Iriterende..
Indlæg af: Blfriis efter November 06, 2014, 12:38:28 pm
Ja ok men du bestemmer selvfølgelig selv om du vil prøve at hente den igen, tjekke md5summen og geninstallere. Hvis du vælger "skiftende baggrunde" hvad gør den, eller hvad er problemet.. Er der flere ting der driller?
Titel: Sv: Iriterende..
Indlæg af: pj60 efter November 06, 2014, 12:44:13 pm
Nej det er det eneste..og ikke sÃ¥ vigtigt, den beholder bare start baggrunden..skifter ikke, og det kan jeg godt leve med..jeg undrede mig bare..ellers er jeg godt tilfreds :) fulgte dine glimragende anvisninger og har fÃ¥et pause skærm..virker godt  :D
Titel: Sv: Iriterende..
Indlæg af: Blfriis efter November 06, 2014, 01:18:20 pm
Er glad for at du synes, at guiderne kan bruges  ;) .  HÃ¥ber at udviklerne af AWN baren fÃ¥r løst problemet med indicator feltet.
Titel: Sv: Iriterende..
Indlæg af: pj60 efter November 07, 2014, 02:52:11 pm
Er det forøvrigt muligt at fÃ¥ andre baggrunde pÃ¥ skrivebordet?..udover dem der medfølger mener jeg, jeg fandt en pÃ¥ nettet men den ligger jo sÃ¥ i billeder..nok ikke optimalt  ;D
Titel: Sv: Iriterende..
Indlæg af: Blfriis efter November 07, 2014, 04:00:53 pm
Du kan sagtens lade billedet ligge i din billede mappe, og bruge det som baggrund.Selv gør jeg det, at jeg laver en mappe og kalder den cube, i den mappe ligger jeg de baggrunde jeg har hentet fra nettet, samt dem jeg bruger i top og bund af cuben.

Men ellers skal du åbne terminalen med Ctrl+Alt+t kopier følgende, sæt ind - tast Enter - og tast din kode - tast så Enter igen
Kode: [Vælg]
gksudo nautilus
Så åbnes din hjemmemappe, tast så Ctrl+h så kan de se de skjulte mapper. Så følger du denne sti computer - usr - share - backgrounds. Så kan du indsætte det ønskede billede..
Dog synes jeg det er lidt vel meget besvær, derfor laver jeg altid den før nævnte mappe.

Titel: Sv: Iriterende..
Indlæg af: pj60 efter November 12, 2014, 06:42:50 pm
Mig og mine problemer ;)nu har jeg hentet Dropbox, da jeg har konto hos dem, og den er så selvfølgelig gået i gang med at kopiere...desværre kan jeg ikke stoppe eller pause den. når jeg trykker på ikonet nede ved uret prøver den at poppe op, men kan ikke..og via programmer kan jeg ingenting..er det bare mig der har det problem eller er det almindeligt? Jeg ved godt jeg roder lidt med det..men det er vel også en måde at lære det på ;D
Titel: Sv: Iriterende..
Indlæg af: Blfriis efter November 13, 2014, 08:52:11 am
Det problem har jeg ogsÃ¥ haft, igen er det awn baren der driller.. Prøv at flytte baren op i toppen, og  klik sÃ¥ pÃ¥ dropbox ikonet, sÃ¥ dropper menuen ned og du kan klikke pÃ¥ pause osv.. Du kan sÃ¥ flytte baren ned igen.. for at flytte den til tops, højreklik pÃ¥ baren, vælg indstillinger og sÃ¥ placering og top.
Du kan bare spørge løs, hvis noget drille  ;)
Titel: Sv: Iriterende..
Indlæg af: pj60 efter November 13, 2014, 06:19:25 pm
Tak for det..og det virker selvfølgelig  ;D
Titel: Sv: Iriterende..
Indlæg af: Blfriis efter November 13, 2014, 06:37:52 pm
Super  ;)
Titel: Sv: Iriterende..
Indlæg af: pj60 efter November 23, 2014, 09:04:59 am
Hmm..nu har jeg hentet programmet Wallch til at lege lidt med mit skrivebord, og det virker rigtig godt..desværre kun nÃ¥r jeg fjerner det igen, og undlader at genstarte..det er irriterende  :D, men programmet forstører min værktøjslinje sÃ¥ den er ubrugelig..er det bare et dÃ¥rligt program eller er den ikke kompatibel med Zorin os?

Titel: Sv: Iriterende..
Indlæg af: Blfriis efter November 23, 2014, 10:10:51 am
Har du installeret det fra softwarecenteret ?  skal det forstÃ¥es sÃ¥dan at det kun virker nÃ¥r du har afinstalleret det?? Jeg kender ikke selve programmet, men kan forstÃ¥ det kan skifte baggrunde osv.

Men kan dog se at der er en bug, når det køres på 14.04 Link (http://www.googlubuntu.com/results/?cx=006238239194895611142%3Au-ocqbntw_o&cof=FORID%3A9&ie=UTF-8&q=wallch+14.04&as_qdr=all&sa=Google+Search&lang=en)
Titel: Sv: Iriterende..
Indlæg af: pj60 efter November 23, 2014, 10:30:37 am
Ja det er rigtigt, det er hentet fra softwarecenteret..og ja inden jeg fjerner det igen er min værktøjslinje næsten skubbet helt ud af skærmen, nÃ¥r jeg sÃ¥ fjerner programmet igen virker alt og programmet kan tilgÃ¥s fra værktøjslinjen som eneste sted da programmet jo er slettet igen..men efter genstart er programmet selvfølgelig helt væk..nok et lidt langhÃ¥ret problem jeg der har..igen  ;D
Titel: Sv: Iriterende..
Indlæg af: Blfriis efter November 23, 2014, 10:34:39 am
 ;D  ;D ja det bliver nok ikke let, men som du kan se er der en bug rapport pÃ¥ det, sÃ¥ vi kan jo hÃ¥be udviklerne af programmet, snart kommer med en opdatering som fikser problemet  ;) .