Sådan virker Zorin Os

Startet af Blfriis, November 21, 2014, 07:50:19 PM

Forrige emne - Næste emne

Blfriis

Forord

Har du lige skiftet til Zorin OS har du sikkert en masse spørgsmål om hvordan systemet virker.
Du har måske selv installeret systemet eller haft en til at gøre det for dig, uanset hvem der har installeret, går jeg ud fra at installations guiden er fulgt.

Skrivebord
Netforbindelse
MailSkrivebord

Log ind og skrivebord
Oversigt af skrivebord
1.Menu
2.Firefox
3.Hjemmemappe
4.Musik afspiller
Awn
5.DA
6.Netværks ikon
7.Batteri
8.Lyd
9.Ur og Dato
Brugernavn

Log ind og skrivebord

Nu har du så fået pc'n og startet den, det første skærm billede du ser er dette.Find dit brugernavn og skriv login koden, den kode som du lavede under installationen.


Så er systemet klar til brug, hvis du har fulgt installations guiden. Ser du så dette skrivebord.

TopOversigt af skrivebord

Her kommer så en lille forklaring på skrivebordet.


Top


Menu

1.Menu
Hvis du klikker på 1 Menuen kan du søge efter de programmer, du skal buge. Som du kan se ligner det Windows xp eller Windows 7. Men genveje til billeder, musik, dokmenter, kontrolpanel osv.

Top


2.Firefox

Det næste ikon er Firefox, når du klikker på ikonet, kommer du på nettet. Når siden er åbnet, kan du se Zorin OS's standard startside, det er google a' la Zorin.
Ude i højre side kan du finde alle mulige indstillinger.


Klik på indstillinger og du kan ændre din start side, til den eller dem du ønsker.
Du kan også importere dine bogmærker, bogmærker er det der hedder foretrukne i explore.

Top

Bogmærker
Vil du tilføje en side til bogmærker, klikker du blot på stjernen ude i højre side. Vil du se dine bogmærker, klikker du blot på firkanten ved siden af stjernen. Du kan også taste Ctrl+b så åbnes bogmærker også, tast Ctrl+b for at lukke dem igen. Klikker du på plus tegnet+ oppe efter fanen, åbner du en ny fane. Det lille x lukker den aktuelle fane. Du kan også åbne en ny fane ved at taste Ctrl+t og lukke den aktuelle fane ved at taste Ctrl+w 

Top


3.Hjemme mappe
3.Hjemme mappe
Om hjemme mappen er der ikke så meget at sige, men fra den kan du se din Billede mappe, musik mappe, dokument mappe osv.Hjemme mappen kaldes også for Nautilus.


Top

4.Musik Afspiller

Musik afspilleren er der vel ikke så meget at sige om, det musik du ligger ind i musikmappen, skulle den gerne hente ind i afspilleren. Hvis ikke må du selv importere musikken.Nærmere forklaring kommer

Top

AWN Baren

Det var så en hurtig gennemgang af ikonerne i venstre side af awn baren( nederste bjælke). Du skal huske på, at hvis du taster på super tasten (windows tasten) og så et tal, f.eks super + 1 vil åbne firefox, super + 2 åbner hjemmemappe osv. Du kan tilføje op til 10 genveje på den måde. Hvor 10 blot er 0 (nul)
Hvordan tilføjer man så et genvejs ikon nede i AWN Baren, åben det program du vil ha' til at blive i baren.  Højreklik så på ikonet og derefter på ” Fastgør program ” så skulle det blive der.
Jeg har dog været udsat for at den ikke vil " fastgøre " det, er du udsat for det, log ud og ind prøv så igen.Top

5.DA
Tastatur layoutet skal stå til DA hvis du har dansk sprog på pc'n. Jeg har dog været udsat for, at selvom der står DA, vil den ikke skrive åøæ.
Sker dette for dig skal du blot, klikke på DA og derefter på dansk, så virker det igen.


Top

6.Netværks ikon

Netværks ikonet bruges til at oprette forbindelse til internettet, Du har sikkert haft forbindelse til til nettet under selve installationen, så den automatisk husker din forbindelse. Men har du pc'n med et andet sted hen, eller hvis den taber forbindelsen, så er det her du skal oprette forbindelsen igen.
Klik på netværksikonet, derefter på dit netværk, indtast så sikkerhedskoden kaldes også krypteringsnøgle og til sidst klik på Tilslut. Så får du forbindelse. Hvis den ikke opretter forbindelse, prøv evt at slukke routeren og tænde igen.
Top


7.Batteri

Der kan du se hvor meget strøm der er på batteriet. Du kan klikke på ikonet og få den til at vise enten, tid eller procenter.Du kan også få adgang til strømstyring ad den vej, ellers er der er ikke så meget at sige om det ikon.

Top

8.Lyd

Under punkt 8 har vi så lyd ikonet. Her kan du justere alt der har med lyd at gøre. Dog ikke equalizer der skal du have fat i musikafspilleren. Klik blot på lydinstillinger, så  åbnes der for div instillinger.


Top

Ur & Dato

Klikker du på Uret kommer indstillinger for ur og dato frem, tidzoner om den skal vise sekunder osv.


Top

Brugernavn

Klikker du på Brugernavnet, kommer der en menu op, der kan du bla. genstarte, log ud, sluk osv. Men der kan du også finde "system indstillinger", som svarer til kontrol panel i windows.


Top
Det var så lidt om hvordan skrivebordet virker, håber du kan bruge det til noget.Husk du er altid velkommen til at spørge her i forummet, hvis du er i tvivl om noget.  ;D


Net forbindelse
Når du skal oprette trådløs forbindelse til internettet, skal du klikke på netværksikonet, Nr 6 på billedet. Så popper der en liste op med de tilgængelige netværk.
Klik på det netværk du vil tilslutte, herefter kommer et billede frem, hvor du skal indtaste koden til netværket.


Indtast så koden og klik på " Tilslut ". Så er du på internettet.

Top

Mail
At opsætte sin mail adresse i Zorin OS er ikke så vanskeligt, i Zorin OS 9 hedder mail programmet Thunderbird.
Start med at klikke på menuen nede i venstre hjørne. Skriv Thunderbird i søgefeltet, du kan naturligvis også starte programmet med Synapse.

Hvis du allerede har en mailkonto, klikker du bare på " Spring dette over og .... "


Så skal du indtaste din mail adresse og kode, herunder har jeg dog valgt at skjule mail og kode.

Så finder den som regel selv de servere osv som skal bruges.I de tilfælde den ikke selv kan finde dem, er du nød til at få navnene på ind og udgående server. Så klikker du bare på opret.Husk at vælge om det er en pop3 eller imap konto. Hvis det er en imap konto, synkroniseres den automatisk. Forstået på den måde at hvis du sletter en email i indbakken, slettes den også på serveren. Med en pop3 konto bliver den kun slettet på komputeren.

Så bliver emailene hentet ned og hvis imap konto div mapper, vil også blive synkroniseret.


Så skal du have lagt dine kontakt personer ind.Klik på " adresse bog " og i "funktioner" vælg importer. Derefter hvilken type fil, din backup er lavet som. Derefter på næste.

Så skulle det hele gerne virke,der er i øvrigt en masse youtube film, som viser en masse funktioner i Thunderbird. Se klip fra youtube her.
Her er en med dansk sprog
Top
Virker det, la' vær og pil !!!