Hovedmenu

awn driller

Startet af Blfriis, December 02, 2014, 09:58:59 PM

Forrige emne - Næste emne

Blfriis

Forord

I nogle tilfælde kan " baren " kaldet awn godt drille, eller rettere feltet der hedder indicator3. Man kan opleve at feltet ikke kommer frem, i andre tilfælde mangler nogle ikonerne, f.eks uret eller højtaler ikonet.
Der er flere muligheder man kan gøre, for at komme det til livs, Jeg vil her under vise nogle muligheder.Behold awn men fjern indicator3 feltet
Flyt Awn og brug Docky
Brug Cairo dock


Behold Awn men fjern indicator3 feltet

Hvis du gerne vil beholde awn baren, kan du i første omgang højreklikke på baren, derefter på indstillinger. Under indstillinger kan du flytte den til " øverst " og derefter flytte den ned igen, det gør at indicator3 feltet bliver genstartet og vil højst sandsynlig virke igen.

Bliver det ved at drille så kan man også fjerne indicator3 feltet, samt installere mail, ur, højtaler indicatorne osv. De forskellige du skal have installeret, kan du hente her.

På billedet herunder kan du se det hvide/blå I, som er det der driller.

Når du har hentet de forskellige indicatorer ned, kan du installere dem ved at dobbeltklikke på filerne, eller højreklik og åben med Gdebi så bliver de installeret helt automatisk.

Når de så er installeret, højreklik så på " baren " igen og på indstillinger. Klik så på " applets " find dem du vil have vist, klik på dem og så på den lille pil der peger nedad, så kan de herefter ses nede i baren.

Du kan nu fjerne indicator3 feltet, klik på det blå/hvide I og på pilen der peger op ad, så forsvinder feltet som driller.

top


Flyt Awn og brug Docky

Man har også den mulighed at installere Docky og flytte/skjule Awn. Du kan installere Docky fra softwarecenter eller med kommandoen sudo apt-get install docky
Højreklik på Awn og så på indstillinger, under instillinger kan du så sætte den til øverst, og enten gøre den lidt mindre eller sætte den til Hide (skjul) ved " Behavior "

Start så Docky evt ved at taste Ctrl+space (mellemrums tasten) og skriv docky. Så starter Docky op, højreklik på den og tilføj de "docklets " og "hjælpere " du vil bruge.. Husk hvis du vil tilføje en genvej til f.Eks Firefox skal du blot starte programmet op, højreklik på Firefox ikonet, og på behold eller keep.. Vil du fjerne et ikon fra Docky baren, klik på ikonet og træk det ud af baren.

Det eneste problem der er ved Docky, er at når man afbryder strømmen eller tilslutter strøm, så forsvinder Docky baren, Men igen skal du blot starte den, så dukker den atter frem.

top


Brug Cairo

Den sidste mulighed er at installere Cairo dockken, Den kan du installere fra software centeret evt sammen med Cairo clock.Når den er installeret skal du logge ud. Ved dit brugernavn er der et lille Z klik så på det og vælg Cairo-dock (Gnome)

Så er Cairo dokken klar til brug, husk du kan ændre udseende på dokken, igen skal du bare højreklikke og op klik på indstillinger/ settings.

Ja det var så et par løsninger til Awn problemet, håber du kan bruge en af mulighederne, har du evt en helt 4 løsning er du velkommen til at poste den her.  ;)
top
Virker det, la' vær og pil !!!