Menu

Vis indlæg

Her kan du se alle indlæg fra den valgte bruger. Bemærk, at du kun kan se indlæg i de kategorier, du i øjeblikket har adgang til.

Vis indlæg Menu

Indlæg - Blfriis

#16
Guides / Zorin-os 9 Uefi
Oktober 05, 2015, 11:01:37 AM
Så har Gizmuntu lavet et uefi image af Zorin 9 core.
Zorin-Os 9 core 32 bit uefi
Zorin-Os 9 core 64 bit uefi
#17
Så er Zorin 10 udkommet, læs mere her. Den er bygget på Ubuntu 15.04.
#18
That is ok  ;)
#19
Installation / Sv: Købe udgaven..
April 30, 2015, 10:10:13 PM
Det er super, du spørger bare hvis der kommer flere spørgsmål.
#20
Installation / Sv: Købe udgaven..
April 30, 2015, 12:45:52 AM
 ;D Ja problemer kan ikke undgås når man leger lidt. Du skal højre klikke på dokken, et tomt sted. Klik så på indstillinger. Under fanen "Docks" finder du hiding, der kan du bestemme hvordan den skal gemme sig.. Hvis du vil tilføje en genvej til et program, skal du starte det ønskede program op, så vises ikonet i dokken. Højreklik  så på ikonet og vælg " Fastgør til dok " hvis du vil fjerne et ikon fra dokken, klik på ikonet og træk det ud fra dokken, så er det væk igen...

Hvis du vil kan du evt kigge lidt på min ZorinMac guide her
#21
Installation / Sv: Købe udgaven..
April 28, 2015, 09:02:59 PM
Hej igen
Pengene fra betalingsudgaverne går til at dække deres udgifter til servere osv, det koster jo lidt det hele.. Det der menes med at registrere din Zorin er,  at når du har betalt for en Zorin, kan du få direkte hjælp fra udviklerne, altså hvis du registrerer din udgave, du kan stadig bruge den på flere pc'er. De som bruger den gratis udgave kan få hjælp i deres engelske forum, hvor der kan være lidt ventetid, inden man får svar.. Selv synes jeg deres forum virker ganske udmærket, og rimeligt hurtigt.. Du er selvfølgelig altis velkommen til at gøre brug at dette forum  ;D

Så vidt jeg har forstået dig rigtig, har du vist fået styr på nøglen, eller koden om du vil..  Men sig endelig til hvis noget driller, så skal jeg forsøge at hjælpe dig, så godt jeg kan.  ;)
#22
Installation / Sv: Købe udgaven..
April 28, 2015, 08:35:11 AM
Hejsa og undskyld det lige tog lidt tid med svaret.

Nej det er ikke ligesom Microsoft, når du har købt din udgave, modtager du en email med en kode og et download link.Når du så har downloaded filen skal du bruge koden for at udpakke filen, du kan så herefter brænde image filen til en dvd eller en usb, ganske som du plejer. Du kan også installere på alle de komputerer du ønsker.

Sammenligning mellem Core og ultimate.
#23
Andre tekniske spørgsmål / Sv: Tastatur..
Februar 23, 2015, 08:26:33 PM
Det er helt i orden, men sig til hvis du finder en anden løsning, min opfører sig på samme måde  ;)
#24
Andre tekniske spørgsmål / Sv: Tastatur..
Februar 10, 2015, 07:55:55 PM
Hejsa.
Jeg har lige erfaret at min gør det samme, hvorfor den er begyndt på det ved jeg ikke, jeg har ikke lige lagt mærke til det før nu. Jeg har dog fundet en løsning så det kommer til at virke igen. hvis du går i system indstillinger, klikker på tastatur, så har du nederst en tekst " tekstindtastningsfelt". Så kommer dette billede frem.

Du skal så markere " Dansk " og klikke på det lille tastatur ikon (Musen viser hvor).

Mit tastatur viser så page up og page down, i stedet for lyd op og ned (blå tast), dit viser muligvis det samme.

Så går du tilbage til tastatur, finder fanen " genveje " og ved lyd og media, kan du så lave nye genveje, selvfølgelig med de samme taster. Jeg måtte dog tilføje Ctrl for at få det til at virke. Så nu ser mine indstillinger sådan ud, og jeg kan atter justere lyden.


Men fordi jeg skal bruge Ctrl tasten, er det ikke sikkert du skal på dit, nogle tastaturer skal man også bruge fn tasten.
#25
Tips og Tricks / Fjern " Ubuntu har fundet en fejl "
Februar 08, 2015, 03:10:11 PM
Har et vindue som popper op med en fejlmeddelelse, selvom alt fungere som det skal, kan du fjerne denne meddelelse. Du skal åbne terminalen, indsætte nedenstående kommando, tast enter, skriv din log in kode, husk du kan ikke se når du indtaster den, tast så enter igen.
gksudo gedit /etc/default/apport

Så åbnes et dokument, teksten i det skal du ændre.


# set this to 0 to disable apport, or to 1 to enable it
# you can temporarily override this with
# sudo service apport start force_start=1
enabled=1

til dette:

# set this to 0 to disable apport, or to 1 to enable it
# you can temporarily override this with
# sudo service apport start force_start=1
enabled=0

altså bare ændre enabled=1 til enabled=0  klik så på " Gem " og Luk.
#26
tilpasning og andet gejl / Unity look
Februar 05, 2015, 09:47:04 AM
Unity Look

( Billeder kommer hurtigst muligt)

Hvis du vil prøve Unity looket, skal du starte Zorin look changer, der kan du så vælge unity hvis du har Ultimate udgaven. Har du Core, den gratis udgave, skal du installere " Docky " til den lodrette bar. Docky er i softwarecenteret.

I Core udgaven skal du starte med at flytte awn baren, så den ligger øverst. Højreklik på " baren" og vælg indstillinger. Sæt indstillingerne så de svare til billedet her.
Ved Tema vælger du " dark theme" eller " smoke "

Start så Docky op, højreklik på den og vælg indstillinger. Så skal du sætte den til at vises i venstre side. Har du betalingsudgaven af zorin, behøver du ikke at vælge placering, det gør den automatisk, når du vælger Unity look.

Så skal vi tilpasse farverne i awn baren, det er jo vidt forskelligt hvilket tema folk bruger, jeg har forsøgt at få det til at ligne Ubuntu, men du skal jo selvfølgelig tilpasse farver osv, så det passer til dig.

Vælg " Themes " og derefter " Customise " Her vælger du så de farver som du vil have. Jeg har brugt farve koden #454545 da den minder om Ubuntu's standard farve. Jeg har så tilføjet en lille blålig streg for neden, men det er jo helt op til dig.Vælg så "applets" her kan du se en masse "Seperators" det er alle dem med vandrette streger, antallet af disse kan du justere, alt efter hvor bred din lodrette docky bar er, de er der kun for at undgå, at docky overlapper og dækker for noget i den vandrette awn bar. så jo bredere du vil have den lodrette bar, jo flere seperators skal du bruge i den vandrette.Når bredden passer skal du tilføje " Appmenu Applet" Det er den der viser " Filer Rediger Vis " osv.
Så ser det nogenlunde sådan ud.

Yderst har jeg så tilføjet en " Zorin Menu " for at have en "startmenu" dette behøves dog ikke.


Så skal vi have justeret den lodrette Docky, højreklik på den og vælg indstillinger.  Jeg har valgt temaet "Hud" og ingen Hiding, dvs den vises hele tiden, samt " panel tilstand". Men igen kan du vælge de indstillinger du ønsker.

Når du så klikker på det blå Z i øverste venstre hjørne, kommmer der et søgefelt frem. Det ligner det som du måske kender fra Ubuntu. Her kan du søge efter programmer, desværre ikke efter filer, til fil søgning kan du bruge Synapse.


De ikoner jeg har valgt hedder " Smaragd " de er installeret med denne kommando.
sudo add-apt-repository ppa:noobslab/icons && sudo apt-get update && sudo apt-get install smaragd-icons

Temaet har jeg installeret med disse commandoer.
sudo add-apt-repository ppa:ravefinity-project/ppa
sudo apt-get update
sudo apt-get install ambiance-flat-colors
sudo apt-get install radiance-flat-colors

Når du så har installeret dine ønskede temaer og ikoner, kan du vælge hvilke der skal bruges. Det kan du vælge enten med Ubuntu tweak, eller Gnome tweak også kaldet tilpasning værktøj.


Held og Lykke og husk med Linux bestemmer du helt selv hvordan det skal se ud. ;D
#27
Yes I know my mistake but the writing says burn at the slowest speed  ;)
#28
Guides / Server Guide Ubuntu 14.04
Januar 07, 2015, 06:34:44 PM
Forord

Jeg har et ældre tårn som jeg vil prøve at installere Ubuntu 14.04 lts server 32b på. Lad mig bare starte med at sige, at jeg bestemt ikke har den store erfaring med servere  :-[. Men lad os se om ikke jeg kan få den installeret alligevel.
Vil du også have en server installeret, start så med at hente den udgave ned du skal bruge.

Ubuntu server 14.04 LTS 32bit

Ubuntu server 14.04 LTS 64bitNår så den er hentet ned, skal du lave en bootbar usb eller cd, ganske som du plejer når du installerer Zorin Os.


Installation
Lamp
Owncloud
Installer GUI (Grafisk udseende) på serveren


Installation


Det første billede du ser, når du har bootet op er dette, her har jeg valgt dansk.Næste gang vælger du installer.Så gør den opmærksom på, at den muligvis ikke kan installere alt på dansk, og om du vil fortsætte. Med piletasterne navigere du hen på " ja " og taster Enter.Så vil den vide hvilken tidszone du er i. Tast Enter


Så kan du teste tastatur Layout, hvis du ikke gør noget foreslår den selv dansk.Så arbejder maskinen lidt.


Så skal der navngives, du kan give din server det navn du ønsker. Men husk at notere det.Derefter skal der sættes fulde navn, brugernavn og password/ kodeord

Så skal maskinen partitioneres, følg blot det som den selv foreslår, medmindre du har noget på HDD som du ikke vil slette.Så arbejder den ellers løs.Proxy, hvis du ikke har en proxy server, skal du bare lade dette felt være tom, og taste Enter.


Vælg så om den skal hente opdateringer automatisk, jeg har valgt selv at opdatere.Så skal du vælge hvilke programmer du vil installere, dog kan de tilføjes senere. Man markerer dem man vil bruge ved, at taste på " space " eller " mellemrums tasten " og med pilene navigere man op og ned. Når de ønskede programmer er markeret tast så på "Tab", altså den med de to modsat rettede pile i venstre side af tastaturet. Så hopper den videre til " fortsæt " tast så enter.


Så skal der bestemmes hvor Grub skal installeres, i mit tilfælde her, er der ikke andre systemer, så det er bare at vælge ja og taste Enter.


Efter lidt arbejde er den færdig, tag cd'en ud og tast Enter for at genstarte serveren.


Efter genstart kan du se ip adressen, i tilfælde af du ikke kan se den skriv
sudo ifconfig og tast Enter og password

Nå du så har ip adressen på serveren, kan du evt fra en anden pc også gerne fra et andet netværk, se om serveren kan ses. Du skal blot taste ip adressen ind i browseren, den du klikker på når du går på nettet.. Så sluller der gerne dukke et billede frem ala det der kan  ses her på min bærbare.Det er kun hvis du installerede Apache2, under installationen af serveren.For at få " it works " væk, skal du skrive flg. kommandoer
cd /var/www/html/

For at tjekke at indexfilen (it works) er der, prøv at køre,
ls -al
så viser den hvad der ligger og der skulle index filen gerne være, for at fjerne den, kør så denne.
sudo rm index.html


top


Lamp

Hvis du ikke valgte at installere Lamp, under installationen af serveren, kan du se her hvordan du kan gøre det.
Lamp står i øvrigt for: L= Linux A= Apache som er en http server  M=Mysql altså selve databasen. P= php er et programmerings sprog, det er nærmest det der får det hele til at arbejde sammen. Det var bare en kort forklaring, vil du vide mere findes der en masse, om det på nettet.


Først kør evt denne for at opdatere og opgradere
sudo apt-get update && sudo apt-get dist-upgrade
I tilfælde at der var opdateringer, genstart serveren med kommandoen
sudo reboot

Installer Apache2 med denne
sudo apt-get install apache2 apache2-utils

Så skal den tilpasses eller configureres.
sudo nano /etc/apache2/mods-enabled/dir.conf

Så dukker der et vindue op, der ser sådan ud.
Citat<IfModule mod_dir.c>
       DirectoryIndex index.html index.cgi index.pl index.php index.xhtml index.htm
</IfModule>

Det skal ændres til
Citat<IfModule mod_dir.c>
       DirectoryIndex index.php index.html index.cgi index.pl index.xhtml index.htm
</IfModule>


Så skal du genstarte Apache med denne.
sudo service apache2 restart

Så kan du se " it works " siden


Så skal Mysql installeres og konfigureres. kør denne
sudo apt-get install mysql-server libapache2-mod-auth-mysql php5-mysql

Under installationen bliver du bedt om at indtaste et " root " password.

Så skal du lave en database, det gør du med denne kommando.
sudo mysql_install_db

Når du kører den næste kommando bliver du bla. spurgt om du vil skifte password, og om du vil slette nogle prøve databaser, der svarer du n for no og y yes, det er op til dig hvad du vil.
Så skal du køre denne for at den gemmer de nye indstillinger.
sudo mysql_secure_installation

Installer, konfigurer, test af php gøres med disse.

Installer med
sudo apt-get install php5 php5-mysql php-pear php5-gd  php5-mcrypt php5-curl

For at teste kør disse
sudo touch /var/www/html/phpinfo.php

sudo nano  /var/www/html/phpinfo.php

så skal du tilføje dette, til filen /var/www/html/phpinfo.php
<?php phpinfo(); ?>
gem og luk med Ctrl+O og Ctrl+X

Test så ved at taste serverens ip adresse ind i en browser, så skulle det gerne se nogenlunde ud som dette.top


Owncloud

Jeg har valgt at jeg bla. vil have Owncloud på serveren. Owncloud fungere ligesom dropbox og hvad de ellers hedder alle sammen. Med Owncloud kan du synkronisere filer på din pc med serveren, samt dele filerne med andre brugere, enten ved at lave delemapper eller via link til filerne.

Guiden har jeg fundet Lige her.

Først skal du logge ind på serveren som root, kør så disse kommandoer for at opdatere.
Sudo apt-get update && sudo apt-get dist-upgrade

Kør derefter disse
sudo apt-get install apache2

sudo apt-get install php5 php5-mysql

sudo apt-get install php5-gd php5-json php5-curl php5-intl php5-mcrypt php5-imagick

Så skal Mysql installeres med disse.
sudo apt-get install mysql-server
Og sikres med denne
sudo mysql_secure_installation

Så skal der laves en database med
#mysql -u root -p
Enter password:

mysql&gt; CREATE USER 'ownclouduser'@'localhost' IDENTIFIED BY 'YOURPASSWORD';
mysql&gt; CREATE DATABASE ownclouddb;
mysql&gt; GRANT ALL ON ownclouddb.* TO 'ownclouduser'@'localhost';
mysql&gt; FLUSH PRIVILEGES;
mysql&gt; exit


Så skal owncloud installeres med
wget https://download.owncloud.org/community/owncloud-8.0.0.tar.bz2
tar -xvf owncloud-7.0.0.tar.bz2 -C /var/www/html/


Så skal rettighederne tildeles til owncloud med
chown www-data:www-data -R /var/www/html/owncloud/


Så skal Apache2 serveren configureres. Det anbefales at aktivere .htaccess for at få større sikkerhed på serveren.
Det kan gøres med denne.
#nano /etc/httpd/conf.d/owncloud.conf

&lt;IfModule mod_alias.c&gt;
Alias /owncloud /var/www/html/owncloud
&lt;/IfModule&gt;
&lt;Directory “/var/www/html/owncloud”&gt;
Options Indexes FollowSymLinks
AllowOverride All
Order allow,deny
allow from all
&lt;/Directory&gt;Så skal det genstartes, du kan vælge at genstarte hele serveren, eller køre denne kommando
service httpd restart

Nu skulle du så kunne tilgå owncloud, fra en browser på en anden pc. I din browser skal du skrive http://din.ip.adresse./  eller http://dit.domæne.dk/

Så skulle du gerne se et skærmbillede der minder om dette. Følg guiden og tast brugernavn,kode osv ind. Husk når du er logget ind første gang, skal du oprette en administrator konto.top


Installer GUI på serveren

Når en server er installeret, er der ikke meget grafisk at kigge på. For " profferne " er det ikke nødvendigt og de vil uden tvivl fraråde en grafisk brugerflade, da den jo bruger resurser. Men for vi andre nybegyndere kan det godt være en fordel.For at gøre den så " let " som mulig kan man vælge denne installations måde.
sudo apt-get install --no-install-recommends ubuntu-desktop
" Ubuntu-desktop " kan udskiftes med " kubuntu-desktop " eller " lubuntu-desktop " eller " xubuntu-desktop ".

Du kan også vælge at få den fulde desktop med eksempelvis
sudo apt-get install xubuntu-desktop

top
#29
Hej Alle.
Jeg har fosøgt at lave en sammenligning Mellem Core & Ultimate. Se mere her.
#30
Installation / Sv: Installation Zorin 9 sammen med win7
December 17, 2014, 02:11:55 AM
Det er helt i orden  ;)